Kysnutý chlieb

Jednoduchý domáci chlieb

Autor receptu: peterkub

Pridávam recept na chlieb, ktorý si dokáže upiecť každý, teda aj menej zdatný pekár. Okrem chutného chlebíka získate aj nádhernú vôňu, ktorá Vám aj veľmi pekne rozvonia celý byt či dom.

10
porcií
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pár minút namočíme droždie do vody. Následne pridávame postupne jednotlivé suroviny, ako poslednú pridávame postupne múku a všetko dôkladne premiešame.
  2. Pripravené cesto v miske prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste 2-3 hodiny nakysnúť.
  3. Predhrejeme si rúru na 220 stupňov. Na pečenie chleba sa mi osvedčila zapekacia sklená nádoba, ktorú si trochu vytriem olejom. Pečieme cca 45 minút, kým nie je kôrka chleba upečená dozlatista. Počas pečenia sa nesmie otvárať rúra, inak by nám chlieb "spľasol".
  4. Upečený chlieb vyberieme z nádoby, položíme na drevenú dosku a na pol hodiny prikryjeme suchou utierkou. Chlieb bude potom mäkkučký. Prajem dobrú chuť.