Foto: nigella87
Krehký a famózny koláčik ;)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dáme si variť šľahačku. Potom vmiešame bielu čokoládu a necháme v šľahačke rozpustiť. Cez noc necháme v chladničke odpočívať ...
- 2
Cesto : oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh pridáme aj 2 lyžice práškového cukru. Potom vvmiešame žĺtky a zvyšný cukor, olej a múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh ...
- 3
Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C 11 minút ...
- 4
Vyšľaháme šľahačku a rozotrieme na vychladenú piškótu. Nakoniec husto posypeme strúhaným kokosom...
- 5
Ja som celý koláčik prekrojila na polky lebo sa mi zdal nízky .. možno preto lebo som ho piekla na velkom plechu takže nabudúce vyskúšam piecť na menšom.. ale preložený vyzeral tiež dobre - celkom ako z cukrárne :D ... DOBRÚ CHUŤ ! ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tvoja varianta vyzerá super , som rada že som ťa mohla inšpirovať a tie mandle vyskúšam aj ja ;)