Jednoduché pagáčiky bez lepku
Foto: novalim
Jednoduché pagáčiky bez lepku sú výbornou slanou pochúťkou k večernému pozeraniu telky, či popíjaniu dobrého vínka s kamarátmi. Pripraviť ich zvládne aj bezlepkový Zobraziť celý popisJednoduché pagáčiky bez lepku sú výbornou slanou pochúťkou k večernému pozeraniu telky, či popíjaniu dobrého vínka s kamarátmi. Pripraviť ich zvládne aj bezlepkový nováčik a recept je naozaj veľmi jednoduchý. Výsledné pagáčiky sú nadýchané, chrumkavé a najmä, z taniera zmiznú rýchlejšie, než by ste čakali. Vyskúšajte náš bezlepkový recept. Ak máte po ruke našu bezlepkovú múku Promix UNI, môžete sa do toho pustiť.
na 180 °C
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI dáme do väčšej misky, pridáme na kúsky pokrájaný rastlinný tuk alebo maslo, jemný tvaroh (môžeme použiť aj hrudkový, ale ten odporúčame pretlačiť cez jemné sito) a soľ. Zo všetkých ingrediencií vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odstáť v chladničke najlepšie cez noc.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou Promix UNI. Hrúbka rozvaľkaného cesta by mala byť asi pol centimetra.
- 3
Z cesta vykrajujeme pagáčiky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými semiačkami a pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 20 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené a vychladnuté ako príloha k nápojom.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu