Bezlepkové slané pečivo

Jednoduché pagáčiky bez lepku

Autor receptu: novalim

Jednoduché pagáčiky bez lepku sú výbornou slanou pochúťkou k večernému pozeraniu telky, či popíjaniu dobrého vínka s kamarátmi.* Pripraviť ich zvládne aj bezlepkový nováčik a recept je naozaj veľmi jednoduchý. Výsledné pagáčiky sú nadýchané, chrumkavé a najmä, z taniera zmiznú rýchlejšie, než by ste čakali. Vyskúšajte náš bezlepkový recept. Ak máte po ruke našu bezlepkovú múku Promix UNI, môžete sa do toho pustiť.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkovú múku Promix UNI dáme do väčšej misky, pridáme na kúsky pokrájaný rastlinný tuk alebo maslo, jemný tvaroh (môžeme použiť aj hrudkový, ale ten odporúčame pretlačiť cez jemné sito) a soľ. Zo všetkých ingrediencií vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odstáť v chladničke najlepšie cez noc.
  2. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou Promix UNI. Hrúbka rozvaľkaného cesta by mala byť asi pol centimetra.
  3. Z cesta vykrajujeme pagáčiky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými semiačkami a pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 20 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené a vychladnuté ako príloha k nápojom.