Croissanty
Croissanty

Jednoduché croissanty

varimpeciem - bez fotkyvarimpeciem, 16. marca 2023

Nechcelo sa mi robiť zložitý postup croissantov, tak som si to zjednodušila a doma veľmi chutili.

13
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 bal.
80 g
340 g
Na potieranie:




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku som v robote zmiešala s cukrom a so soľou. Pridala som droždie a teplé mlieko.

  2. 2

    Miesila som, kým sa cesto nezačalo odlepovať od stien a keď sa vie pekne natiahnuť a neroztrhá sa. Následne hodinku som nechala kysnúť.

  3. 3

    Cesto som rozdelila na viacero častí, podľa toho koľko vrstiev chcete mať. Každú som vyvaľkala do tvaru trojuholníka. Následne som ich začala na seba vrstviť - cesto som potrela mäkkým maslom, na to ďalšie vyvaľkané cesto a znova som potrela maslom. Takto navrstvíte podľa vašich preferencií. Zrolujeme do tvaru croissantu a odporúčam potrieť vajíčkom, budú pekné lesklé. Ja som nepotrela.

  4. 4

    Piekla som na 180 stupňov cca 20 minút. Treba si sledovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia