Foto: varimpeciem
Nechcelo sa mi robiť zložitý postup croissantov, tak som si to zjednodušila a doma veľmi chutili.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku som v robote zmiešala s cukrom a so soľou. Pridala som droždie a teplé mlieko.
- 2
Miesila som, kým sa cesto nezačalo odlepovať od stien a keď sa vie pekne natiahnuť a neroztrhá sa. Následne hodinku som nechala kysnúť.
- 3
Cesto som rozdelila na viacero častí, podľa toho koľko vrstiev chcete mať. Každú som vyvaľkala do tvaru trojuholníka. Následne som ich začala na seba vrstviť - cesto som potrela mäkkým maslom, na to ďalšie vyvaľkané cesto a znova som potrela maslom. Takto navrstvíte podľa vašich preferencií. Zrolujeme do tvaru croissantu a odporúčam potrieť vajíčkom, budú pekné lesklé. Ja som nepotrela.
- 4
Piekla som na 180 stupňov cca 20 minút. Treba si sledovať.
Tiež croissanty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu