Croissanty
Jednoduché croissanty
Autor receptu: varimpeciem
Nechcelo sa mi robiť zložitý postup croissantov, tak som si to zjednodušila a doma veľmi chutili.
13 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Preosiatu múku som v robote zmiešala s cukrom a so soľou. Pridala som droždie a teplé mlieko.
- Miesila som, kým sa cesto nezačalo odlepovať od stien a keď sa vie pekne natiahnuť a neroztrhá sa. Následne hodinku som nechala kysnúť.
- Cesto som rozdelila na viacero častí, podľa toho koľko vrstiev chcete mať. Každú som vyvaľkala do tvaru trojuholníka. Následne som ich začala na seba vrstviť - cesto som potrela mäkkým maslom, na to ďalšie vyvaľkané cesto a znova som potrela maslom. Takto navrstvíte podľa vašich preferencií.
Zrolujeme do tvaru croissantu a odporúčam potrieť vajíčkom, budú pekné lesklé. Ja som nepotrela.
- Piekla som na 180 stupňov cca 20 minút. Treba si sledovať.