Croissanty

Jednoduché croissanty

Autor receptu: varimpeciem

Nechcelo sa mi robiť zložitý postup croissantov, tak som si to zjednodušila a doma veľmi chutili.

13
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku som v robote zmiešala s cukrom a so soľou. Pridala som droždie a teplé mlieko.
  2. Miesila som, kým sa cesto nezačalo odlepovať od stien a keď sa vie pekne natiahnuť a neroztrhá sa. Následne hodinku som nechala kysnúť.
  3. Cesto som rozdelila na viacero častí, podľa toho koľko vrstiev chcete mať. Každú som vyvaľkala do tvaru trojuholníka. Následne som ich začala na seba vrstviť - cesto som potrela mäkkým maslom, na to ďalšie vyvaľkané cesto a znova som potrela maslom. Takto navrstvíte podľa vašich preferencií. Zrolujeme do tvaru croissantu a odporúčam potrieť vajíčkom, budú pekné lesklé. Ja som nepotrela.
  4. Piekla som na 180 stupňov cca 20 minút. Treba si sledovať.