Cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny s kuracím mäsom

Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou

siuuu - fotkasiuuu, 7. septembra 2019
Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou
Foto: siuuu

Ja týmto cestovinám hovorím skladačkové - to preto, že v podstate každá zložka sa robí samostatne a až vo finále sa všetky zložky spoja Zobraziť celý popisJa týmto cestovinám hovorím skladačkové - to preto, že v podstate každá zložka sa robí samostatne a až vo finále sa všetky zložky spoja a vytvoria chuťovovo úžasné jedlo. Je to jedno z mojich najobľúbenejších cestovinových jedál. Príprava je jednoduchá, netreba veľa surovín - recept využívam, ak nemám času nazvyš - ako aj dnes, keď som mala kopec práce so závaraním a džemovaním a ešte aj pečením víkendového dezertu. Množstvá surovín sú orientačné, ja vždy robím od oka.

4
porcie
10 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

250-300 g podľa vlastného výberu (v suchom surovom stave)
2 ks väčšie
podľa chuti
1 bal.
2-3 PL
1 ks stredná
180-200 ml (12 alebo 33% alebo plnotučné mlieko)
1-2 strúčiky
štipka




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom na skus (al dente). Kým sa varia cestoviny pripravíme mäso a brokolicu. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, ochutíme jemne soľou (radšej menej - Niva je slaná), ja jemne poprášim aj gyros korením, ktoré mám veľmi rada, ale ozaj iba jemnučko a orestujeme do mäkka.

  2. 2

    Brokolicu rozoberieme na maličké ružičky a uvaríme na skus alebo ju urobíme nad parou (ja vždy parím - do hrnca dám trocha vody, keď zovrie dám sitko s brokolicou, prikryjem a za pár minút mám krásne urobenú) - po dokončení ju hneď sprudka schladíme aby sa zachovala pekná zelená farby.

  3. 3

    Omáčku pripravujem najradšej úplne jednoduchú - zohrejem mlieko alebo smotanu po bod varu, pridám nadrobený syr a miešaním ho úplne rozpustím. Redukujem na požadovanú hustotu alebo zahustím štipkou škrobu rozmiešaného v troške vody. Dochutím sušeným oreganom.

  4. 4

    Keď je omáčka hotová, pridám do nej cestoviny, opečené kuracie kúsky aj brokolicu, všetko zľahka premiešam a hneď podávam, posypané oreganom. Sú prudko jedlé.

Diskusia k receptu

haji
I mně by chutnalo, samé dobré věci, též lehkost pokrmu oceňuji a jako vždy super foto!
1x siuuu
22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
Chvalim, veľmi podrobne napísané, určite vyskušam, mám rada takéto jedlá :-)
1x siuuu
mackaa
Výborný recept, určite aj veľmi chutný.. ukladám do KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia