Jednoduchá roštenka

jokin - fotkajokin, 3. novembra 2012
Jednoduchá roštenka
Foto: jokin

Tento recept sa vyvíjal postupne a prišiel som na to, že menej ingrediencií je niekedy viac.

Suroviny

700 g
1 KL
0,5 KL
1-2 hrste
100 g
100 ml
50 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne. Tieto si potom naklepeme. Ja ich naklepávam v sáčku, je to čistejšie.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Rezne nasolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalené rezne potom osmažíme na oleji. Osmažené mäso vyberieme a dáme do hrnca pod pokrievku. Zabudol som odfotiť.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji na ktorom sme opekali mäso, osmažíme pokrájanú cibuľku. Smažíme ju dlhšie. Správne osmažená je keď začne černať. Tým získame tú pravú príchuť. Olej precedíme k mäsu, cibuľu opláchneme v horúcom vývare a potom ju vyhodíme. Vývarom zalejeme mäso a dáme mäso dusiť. Keď nemáme hovädzí vývar, tak si ho môžeme urobiť z bujónu.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 3
  4. 4

    K mäsu pridáme sušené hríby a dusíme kým nieje mäso mäkké.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ sa nám mäso dusí, tak si urobíme zásmažku. Ja osobne robím zásmažku z masla má lepšiu chuť a omáčka zostane jemnejšia. Inak kto nechce veľa omáčky, tak nemusí ani zásmažku robiť.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 5
  6. 6

    My máme radi viac omáčky, tak že jej robím veľa. Zásmažku ešte aspoň päť minút spolu zo šťavou povaríme a je hotovo.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 6
  7. 7

    Ja podávam k roštenke ryžu a tak som nafotil aj jej prípravu. Umytú a osušenú ryžu pridám k rozpálenému oleju dobre premiešam a chvíľu opekám. ZÁSADNE RYŽU ROBÍM NA PLATNIČKE.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 7
  8. 8

    Ryžu zalejem vodou tak, aby bola voda 1cm. nad ryžou, zakryjem pokrievkou a čakám kým voda začne vrieť. Keď voda poriadne vrie tak vypnem horák. Ryžu neodokrývame.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 8
  9. 9

    Platnička udrží správnu teplotu a ryža sa pekne udusí.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 9
  10. 10

    A už môžeme zasadnúť k stolu a pochutiť si na dobrom jedle. Prajem aj Vám dobrú chuť.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 10

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Osvedčená, obľúbená klasika s ktorou sa vždy človek zavďačí aj návšteve aj rodine.
Ja síce dávam opraženú cibuľku aj navrch mäsa (opečenú až do hneda) a milujeme k nej pyré alebo knedľu.
Pekny recept na rostenku, a s ryzou ako ma byt, ale ja bych si tu cibulu opiekla do hneda a potom naservirovala na tanier vedla rostenky alebo na ryzu. Milujem osmazenu cibulu do hneda.
Kuchticka aj ja milujem opečenú cibuľku, ale túto až skoro pripálim, aby som dostal tú sladko horkastú chuť ktorá robí omáčke jedinečnú chuť a ako som napísal, ešte ju aj opláchnem vo vývare. Cibuľka po tomto je blatová čiže už to nieje mňam . Varešky ďakujem za Vaše chváli.
v nedeľu som robila túto roštenku, fakt v jednoduchosti je krása, inokedy som tam miešala také a hentaké korenie, teraz som to spravila podľa tohto receptu a neľutujem chuť výborná, taká akú si ju pamätám od malička, ďakujem za dobrý receptík, nerobím poslednýkrát....

Pridaj komentár k receptu: