Foto: jokin
Tento recept sa vyvíjal postupne a prišiel som na to, že menej ingrediencií je niekedy viac.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne. Tieto si potom naklepeme. Ja ich naklepávam v sáčku, je to čistejšie.
-
2
Rezne nasolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalené rezne potom osmažíme na oleji. Osmažené mäso vyberieme a dáme do hrnca pod pokrievku. Zabudol som odfotiť.
-
3
Na oleji na ktorom sme opekali mäso, osmažíme pokrájanú cibuľku. Smažíme ju dlhšie. Správne osmažená je keď začne černať. Tým získame tú pravú príchuť. Olej precedíme k mäsu, cibuľu opláchneme v horúcom vývare a potom ju vyhodíme. Vývarom zalejeme mäso a dáme mäso dusiť. Keď nemáme hovädzí vývar, tak si ho môžeme urobiť z bujónu.
-
4
K mäsu pridáme sušené hríby a dusíme kým nieje mäso mäkké.
-
5
Pokiaľ sa nám mäso dusí, tak si urobíme zásmažku. Ja osobne robím zásmažku z masla má lepšiu chuť a omáčka zostane jemnejšia. Inak kto nechce veľa omáčky, tak nemusí ani zásmažku robiť.
-
6
My máme radi viac omáčky, tak že jej robím veľa. Zásmažku ešte aspoň päť minút spolu zo šťavou povaríme a je hotovo.
-
7
Ja podávam k roštenke ryžu a tak som nafotil aj jej prípravu. Umytú a osušenú ryžu pridám k rozpálenému oleju dobre premiešam a chvíľu opekám. ZÁSADNE RYŽU ROBÍM NA PLATNIČKE.
-
8
Ryžu zalejem vodou tak, aby bola voda 1cm. nad ryžou, zakryjem pokrievkou a čakám kým voda začne vrieť. Keď voda poriadne vrie tak vypnem horák. Ryžu neodokrývame.
-
9
Platnička udrží správnu teplotu a ryža sa pekne udusí.
-
10
A už môžeme zasadnúť k stolu a pochutiť si na dobrom jedle. Prajem aj Vám dobrú chuť.
Ja síce dávam opraženú cibuľku aj navrch mäsa (opečenú až do hneda) a milujeme k nej pyré alebo knedľu.