Jednoduchá roštenka

jokin - fotkajokin, 3. novembra 2012
Jednoduchá roštenka
Foto: jokin

Tento recept sa vyvíjal postupne a prišiel som na to, že menej ingrediencií je niekedy viac.

Suroviny

700 g
1 KL
0,5 KL
1-2 hrste
100 g
100 ml
50 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne. Tieto si potom naklepeme. Ja ich naklepávam v sáčku, je to čistejšie.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Rezne nasolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalené rezne potom osmažíme na oleji. Osmažené mäso vyberieme a dáme do hrnca pod pokrievku. Zabudol som odfotiť.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji na ktorom sme opekali mäso, osmažíme pokrájanú cibuľku. Smažíme ju dlhšie. Správne osmažená je keď začne černať. Tým získame tú pravú príchuť. Olej precedíme k mäsu, cibuľu opláchneme v horúcom vývare a potom ju vyhodíme. Vývarom zalejeme mäso a dáme mäso dusiť. Keď nemáme hovädzí vývar, tak si ho môžeme urobiť z bujónu.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 3
  4. 4

    K mäsu pridáme sušené hríby a dusíme kým nieje mäso mäkké.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ sa nám mäso dusí, tak si urobíme zásmažku. Ja osobne robím zásmažku z masla má lepšiu chuť a omáčka zostane jemnejšia. Inak kto nechce veľa omáčky, tak nemusí ani zásmažku robiť.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 5
  6. 6

    My máme radi viac omáčky, tak že jej robím veľa. Zásmažku ešte aspoň päť minút spolu zo šťavou povaríme a je hotovo.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 6
  7. 7

    Ja podávam k roštenke ryžu a tak som nafotil aj jej prípravu. Umytú a osušenú ryžu pridám k rozpálenému oleju dobre premiešam a chvíľu opekám. ZÁSADNE RYŽU ROBÍM NA PLATNIČKE.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 7
  8. 8

    Ryžu zalejem vodou tak, aby bola voda 1cm. nad ryžou, zakryjem pokrievkou a čakám kým voda začne vrieť. Keď voda poriadne vrie tak vypnem horák. Ryžu neodokrývame.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 8
  9. 9

    Platnička udrží správnu teplotu a ryža sa pekne udusí.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 9
  10. 10

    A už môžeme zasadnúť k stolu a pochutiť si na dobrom jedle. Prajem aj Vám dobrú chuť.

    Jednoduchá roštenka - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Osvedčená, obľúbená klasika s ktorou sa vždy človek zavďačí aj návšteve aj rodine.
Ja síce dávam opraženú cibuľku aj navrch mäsa (opečenú až do hneda) a milujeme k nej pyré alebo knedľu.
dobre si navaril,takúto roštenku robievala moja mama a tiež s ryžou,alebo pyré, vďaka za pripomenutie
Moja obľúbená roštenka :-) akurát huby tam nemusím,radšej červenú papriku a cibuľku ako @hubata a hneď by som prisadla k stolu :-)