Jednoduchá roštenka

Autor receptu: jokin

Tento recept sa vyvíjal postupne a prišiel som na to, že menej ingrediencií je niekedy viac.

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne. Tieto si potom naklepeme. Ja ich naklepávam v sáčku, je to čistejšie.
  2. Rezne nasolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalené rezne potom osmažíme na oleji. Osmažené mäso vyberieme a dáme do hrnca pod pokrievku. Zabudol som odfotiť.
  3. Na oleji na ktorom sme opekali mäso, osmažíme pokrájanú cibuľku. Smažíme ju dlhšie. Správne osmažená je keď začne černať. Tým získame tú pravú príchuť. Olej precedíme k mäsu, cibuľu opláchneme v horúcom vývare a potom ju vyhodíme. Vývarom zalejeme mäso a dáme mäso dusiť. Keď nemáme hovädzí vývar, tak si ho môžeme urobiť z bujónu.
  4. K mäsu pridáme sušené hríby a dusíme kým nieje mäso mäkké.
  5. Pokiaľ sa nám mäso dusí, tak si urobíme zásmažku. Ja osobne robím zásmažku z masla má lepšiu chuť a omáčka zostane jemnejšia. Inak kto nechce veľa omáčky, tak nemusí ani zásmažku robiť.
  6. My máme radi viac omáčky, tak že jej robím veľa. Zásmažku ešte aspoň päť minút spolu zo šťavou povaríme a je hotovo.
  7. Ja podávam k roštenke ryžu a tak som nafotil aj jej prípravu. Umytú a osušenú ryžu pridám k rozpálenému oleju dobre premiešam a chvíľu opekám. ZÁSADNE RYŽU ROBÍM NA PLATNIČKE.
  8. Ryžu zalejem vodou tak, aby bola voda 1cm. nad ryžou, zakryjem pokrievkou a čakám kým voda začne vrieť. Keď voda poriadne vrie tak vypnem horák. Ryžu neodokrývame.
  9. Platnička udrží správnu teplotu a ryža sa pekne udusí.
  10. A už môžeme zasadnúť k stolu a pochutiť si na dobrom jedle. Prajem aj Vám dobrú chuť.