Jarné rolky so špargľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Sklené rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Špargľu očistíme a blanžírujeme. Na panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme vajcia a pripravíme riedku praženicu, do ktorej pridáme zeleninu
a rezance. Restujeme, až kým rezance nie sú mäkké.
- Zmes ochutíme sójovou omáčkou a necháme vychladnúť. Naplníme ňou cesto. Pripravené rolky vysmážame pri 180 oC do zlata.
- Holandská omáčka: pripravíme vodný kúpeľ. Roztopíme maslo a scedíme ho tak, aby zostal len tuk. Žĺtky zmiešame s vínom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Na pare zmes miešame, až kým nevznikne hustá, krémová pena. Do peny postupne zapracúvame maslo. Hotovú omáčku dochutíme nasekaným medvedím cesnakom.
|