Jarné mafiny

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Chystáte sa na jarný výlet a neviete, akú dobrotu vziať zo sebou? Tieto mafiny sú ideálnym riešením! Úžasná chuť Lino lady spôsobí, že vaši priatelia budú chcieť s vami chodiť na výlety každý deň.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200℃. Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Vyšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej.
  2. V druhej miske zmiešame múku s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Následne spojíme s hmotou z vajec, mlieka a oleja a dôkladne premiešame, kým nevznikne ľahká zmes.
  3. Košíčky naplníme pripraveným cestom. Pečieme pri 200℃ približne 20 minút.
  4. Upečené mafiny vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
  5. Každý mafin rozrežeme po šírke na polovicu. Na spodnú časť natrieme Lino ladu a zakryjeme vrchnou časťou mafina.
  6. Do práškového cukru postupne pridávame citrónovú šťavu, až kým nám nevznikne tekutá poleva.
  7. Polevu nalejeme na mafin a posypeme ovocím, ktoré sme nakrájali na malé kocky alebo čokoládovými hviezdičkami.