Jarné mafiny
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Chystáte sa na jarný výlet a neviete, akú dobrotu vziať zo sebou? Tieto mafiny sú ideálnym
riešením! Úžasná chuť
Lino lady spôsobí, že vaši priatelia budú chcieť s vami chodiť na výlety každý deň.
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200℃. Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Vyšľaháme vajcia, pridáme mlieko a olej.
- V druhej miske zmiešame múku s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Následne spojíme s hmotou z vajec, mlieka a oleja a dôkladne premiešame, kým nevznikne ľahká zmes.
- Košíčky naplníme pripraveným cestom. Pečieme pri 200℃ približne 20 minút.
- Upečené mafiny vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
- Každý mafin rozrežeme po šírke na polovicu. Na spodnú časť natrieme Lino ladu a zakryjeme vrchnou časťou mafina.
- Do práškového cukru postupne pridávame citrónovú šťavu, až kým nám nevznikne tekutá poleva.
- Polevu nalejeme na mafin a posypeme ovocím, ktoré sme nakrájali na malé kocky alebo čokoládovými hviezdičkami.