Jarabica na červenom víne
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny. Zvyšnú slaninu
pokrájame, opražíme, pridáme masť, v ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a očistenú, umytú, na kolieska
pokrájanú zeleninu. Potom pridáme pripravené jarabice, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Potom jarabice odkryjeme a v rúre pečieme za častého podlievania vlastnou šťavou ešte asi pol hodiny.
- Mäkké jarabice vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozvaríme a precedíme. Zeleninu pretlačíme do šťavy, pridáme červené víno, trochu ríbezľového (alebo šípkového) lekváru a podľa chuti dosolíme.
- Podávame so žemľovou knedľou alebo s dusenou ryžou.
|