Jamajská tekvicová polievka

Autor receptu: nitakimuri

túto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú Jamajčania najmä ráno - kupujú si ju vo fastfoodoch ako si my kupujeme hamburgery. Domáca, pripravená s láskou, však chutí najlepšie!:-)

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. tekvicu nakrájame na kocky a vo vode uvaríme do mäkka - asi 15 min. Potom ju v mixéri zmixujeme spolu s mliekom na kašu.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme rozmixovanú tekvicu, primiešame múku, soľ, korenie, povaríme 3 min a odstavíme z plameňa. Polievka má byť krémová, môžeme ju dochutiť šampiňónmi, hráškom, príp. inou vhodnou zeleninou. Dobrú chuť!:-)