Jamajská tekvicová polievka
Autor receptu: nitakimuri
túto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú Jamajčania najmä ráno - kupujú si ju vo fastfoodoch ako si my kupujeme hamburgery. Domáca, pripravená s láskou, však chutí najlepšie!:-)
3 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- tekvicu nakrájame na kocky a vo vode uvaríme do mäkka - asi 15 min. Potom ju v mixéri zmixujeme spolu s mliekom na kašu.
- V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu.
- Pridáme rozmixovanú tekvicu, primiešame múku, soľ, korenie, povaríme 3 min a odstavíme z plameňa. Polievka má byť krémová, môžeme ju dochutiť šampiňónmi, hráškom, príp. inou vhodnou zeleninou.
Dobrú chuť!:-)