Jahodový zákusok - bezlepkový

manka1 - fotkamanka1, 16. apríla 2012
Jahodový zákusok - bezlepkový
Foto: manka1

získaný dávno - nájdený výstrižok - vyskúšaný - výborný, každému chutí - príprava jednoduchá, bez ťažkých krémov - skrátka lahodný, skoro diétny aj kaloricky

45 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

CESTO:
180 g
1 dl
1 ks Dr.Oetker
4 ks
100 g
50-60 g
PLNKA:
3 ks(120g)
1,2(2x7dl) litra
2 ks
3 PL
OZDOBA:
2 ks
3 dl




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok do pečiva. Premiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme v rozohriatej rúre - asi na 180-200°C, asi 15minút. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, dohladka - zlatý klas rozmiešame v troche vody - pridáme k mase kompótov. Uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rozlejeme na vychladnuté cesto.

    Jahodový zákusok - bezlepkový - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľahať mlieko s práškovou šľahačkou do tuha, natrieť na plnku. Posypaať grankom, alebo postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť.

    Jahodový zákusok - bezlepkový - obrázok 2

Diskusia k receptu

jamarlen
páči sa mi zmes kukuričnej a pohánkovej múky, a vyjde, zdá sa mi, aj lacnejšie ako hotová kupovaná zmes z tých istých zložiek. určite vyskúšam na piškótové cesto aj takto. vďaka za oba tvoje bezlepkáče.
coldbery
pekný koláčik....mám vnučku s celiakiou tak sa mi zíde...♥
klaura
ukladám si ho a vyskúšam ...
urobím klasickú piškótu ... :)
tinca
ja si tiež myslím,že by by mohla byť aj klasika, krásne sa ti podaril,proste mňamka:)
manka1
@klaura , môžeš aj klasickú piškótu, ale táto je trochu iná v klasickej verzii - tzv. nadstavovaná zo 4 vajec - rozdiel je len v tom, že tam šlo 200g polohrubej múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia