Jahodový múčnik

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu z bielkov, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame zvyšný sneh.
  2. Cesto vylejeme na pripravený plech a v rúre upečieme.
  3. V 300 ml jahodovej šťavy uvaríme 2 balíčky krémového prášku a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  4. Maslo vymiešame s cukrom a po čiastkach k nemu pridávame vychladnutý krém. Do vychladnutého krému zapracujeme jahody nakrájané na menšie kúsky.
  5. Plnkou potrieme upečený a vychladnutý koláč. Posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na úhľadné kúsky a ozdobíme kôpkami šľahačky a jahodami.