Jahodový múčnik
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv oddelíme bielky od
žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme
tuhý sneh a žĺtky vymiešame
s cukrom. Pomaly pridávame
olej s vlažnou vodou, polovicu
snehu z bielkov, kakao,
pomleté orechy, preosiatu
múku premiešanú s práškom
do pečiva. Na záver zľahka
primiešame zvyšný sneh.
- Cesto vylejeme na pripravený
plech a v rúre upečieme.
- V 300 ml
jahodovej šťavy uvaríme
2 balíčky krémového prášku
a za občasného miešania
necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame s cukrom
a po čiastkach k nemu pridávame
vychladnutý krém.
Do vychladnutého krému
zapracujeme jahody nakrájané
na menšie kúsky.
- Plnkou
potrieme upečený a vychladnutý
koláč. Posypeme strúhanou
čokoládou, pokrájame
na úhľadné kúsky a ozdobíme
kôpkami šľahačky
a jahodami.
|