Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na tento koláč môžme použiť akékoľvek ovocie.Je sezona jahôd,tak využívam.

30
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaháme ,pridáme cukor,žltky a do vyšľahaného zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
  2. Vylejeme na plech,vyložený papierom a upečieme.
  3. Z múky,žltka,vanilky uvaríme kašu.
  4. maslo vymiešame s cukrom,
  5. a spojíme s vychladnútym krémom.Dobré vyšľaháme.
  6. Na cesto dáme polovicu plnky,na ňu poukladáme jahody ,
  7. a na to rozotreme druhu polovicu plnky.
  8. Použila som takúto šľahačku,
  9. šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotreme na plnku.
  10. Vrch môžme posypať grankom.Necháme v chladničke stuhnuť,najlepšie cez noc.
  11. V pravo je stierka,ktorou rozotieram piškotove cesto a vľavo je zúbkovaná stierka ,ktorou sa rozotiera plnka a šľahačka.