Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Na tento koláč môžme použiť akékoľvek ovocie.Je sezona jahôd,tak využívam.
30 porcií |
60 minút príprava |
10-12 minút na 160 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme ,pridáme cukor,žltky a do vyšľahaného zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
- Vylejeme na plech,vyložený papierom a upečieme.
- Z múky,žltka,vanilky uvaríme kašu.
- maslo vymiešame s cukrom,
- a spojíme s vychladnútym krémom.Dobré vyšľaháme.
- Na cesto dáme polovicu plnky,na ňu poukladáme jahody ,
- a na to rozotreme druhu polovicu plnky.
- Použila som takúto šľahačku,
- šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotreme na plnku.
- Vrch môžme posypať grankom.Necháme v chladničke stuhnuť,najlepšie cez noc.
- V pravo je stierka,ktorou rozotieram piškotove cesto a vľavo je zúbkovaná stierka ,ktorou sa rozotiera plnka a šľahačka.