Jahodovo-citrónový zákusok

Autor receptu: redakcia

20
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvý uvaríme sirup z vody a cukru, miešame, kým sa cukor neroztopí. Citróny poriadne umyjeme a kôru z nich nastrúhame do sladkej vody. Šťavu vytlačíme a cez sitko ju nalejeme do sirupu.
  2. Kým sirup chladne, vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.V miske metličkou rozmiešame mascarpone s trochou šľahačkovej smotany. Opatrne pridáme pol kila rozmixovaných jahôd a pomiešame. Ku krému pridámeroztopenú bielu čokoládu a poriadne metličkou rozmiešame tak, aby nám nezostali hrčky.
  3. Môžeme začať vrstviť. Každú piškótu namáčame do citrónového sirupu. Prvé poschodie: namočené piškóty zalejeme krémom. Zvyšné jahody, ktoré sme odložili, pokrájame na kúsky a posypeme nimi krém. Druhé poschodie: namočené piškóty, pridáme krém a jahody. Na vrchu musí byť krém. Dáme stuhnúť do chladničky na celú noc. Pred podávaním posypeme kakaovým práškom.