Ovocný pohár

Jahodové trifle s granolou

Autor receptu: redakcia

Tento vrstvený pohár môžete pripraviť nielen z jahôd, skvelý bude s akýmkoľvek ovocím.

40 minút
príprava
16-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme kakaovú piškótu. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch 16 až 20 minút.
  2. Pripravíme jahodové pyré. Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu a jednu PL cukru.
  3. Potom pripravíme krém. Zmiešame smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Vyšľaháme krém.
  4. Na dno pohára nalejeme jahodové pyré, na ktoré uložíme vykrojenú piškótu, nanesieme krém a pridáme granolu. Ďalej vrstvíme podľa veľkosti pohárov. Hotový dezert dozdobíme jahodami a mätou.