Ovocný pohár
Jahodové trifle s granolou
Autor receptu: redakcia
Tento vrstvený pohár môžete pripraviť nielen z jahôd, skvelý bude s akýmkoľvek ovocím.
40 minút príprava |
16-20 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv pripravíme kakaovú piškótu. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta.
Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch 16 až 20 minút.
- Pripravíme jahodové pyré. Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu a jednu PL cukru.
- Potom pripravíme krém. Zmiešame smotanu na šľahanie, kyslú
smotanu a vanilkový cukor. Vyšľaháme krém.
- Na dno pohára nalejeme jahodové pyré, na ktoré uložíme
vykrojenú piškótu, nanesieme krém a pridáme granolu. Ďalej vrstvíme podľa veľkosti pohárov. Hotový dezert dozdobíme jahodami a
mätou.