Jahodové rezy

Autor receptu: salinka

Veľmi chutný, šťavnatý zákusok. To záverečné zdobenie som trochu uponáhľala, takže celkový efekt nie je až taký úžasný ako som plánovala. Nebolo času, čakali degustátori:-)

20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, bielky so štipkou soli, múku zmiešame s maizénou a práškom do pečiva. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame múku a bielky. Jemne premiešame.
  2. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút na 175 stupňov.
  3. Pripravíme krém: creme fraiche vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu a spolu premiešame.
  4. Natrieme na vychladnutú piškótu.
  5. Na plnku naukladáme jahody, necháme hodinu postáť v chladničke.
  6. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a postupne polejeme povrch celého koláča. Dáme opäť do chladničky. Zdobíme šľahačkou, ale krajšie ako ja:-)