Foto: 1andy
Chodím sem každý deň,zbieram nápady a recepty no priznám sa že je ich veľmi málo ktoré aj vyskúšam lebo rada tvorím a skúšam kombinovať Zobraziť celý popisChodím sem každý deň,zbieram nápady a recepty no priznám sa že je ich veľmi málo ktoré aj vyskúšam lebo rada tvorím a skúšam kombinovať vlastné nápady a chute a tak vznikli aj tieto rezy.Teraz som si už dala pozor aby som ich nafotila skôr ako zmiznú :-) Tak dúfam že Vám budú chutiť tak ako nám.
príprava
na 250 °C
Suroviny
5 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
1. plnka: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
Jahodový prierez: | |
|
|
1 ks |
|
150 ml |
|
do 400 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky si oddelíme od bielkov a vyšľaháme do nich olej, odložíme na bok tie prídu na rad zachviľu. Bielka si vyšľaháme do tuha,pridáme práškový cukor šľaháme ešte chvíľku a vyšľaháme žĺtkovo olejovú zmes a vanilkový cukor. Dobre prešľaháme a na záver zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom.Vylejeme na plech a upečieme v rúre cca 10 min pri teplote 250st.
- 2
Kým sa nám korpus pečie zmiešame si jogurt cukor,smotanu pokrájané jahody a želatínový prášok Dr.Otker.Komu je málo sladké môže pridať ešte cukor.Vyšlahanú šľahačku jemne vmiešame so jogurt-ovej plnky.
- 3
Šťavu z jahôd doplníme vodou a sirupom do objemu 400ml, mala by to byť výrazne silnejšia chuť tak sa nebojte pridať sirupu viacej.Dáme variť troška si necháme vymiešame zlatý klas a keď nám šťava vrie uvaríme puding.Vznikne nám priesvitný červený puding ktorý použijeme na prierez medzi jogurtom a šľahačkou.
- 4
Na upečený a vychladený korpus natrieme jogurtovú zmes,keď nám vychladne jahodový puding natrieme ho na jogurt a na záver si vyšľaháme šľahačku ktorú natrieme na puding a zastrúhame čokoládou alebo každému podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka