Foto: domci4
Ako darček k 18-tim narodeninám :)...
Postup
-
1
Upečiem svoj obľúbený piškótový korpus...(ja som použila formu s priemerom 20). Poukladáme jahody(ja som mala z mrazáku) a ešte boky torty, ktoré si zrežeme pozdlž na polovicu. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a odložíme do chladu. V druhej miske si zmiešame kyslú smotanu s cukrom(podľa čokolády). Nad parou si pomaly rozpúsime čokoládu. V ďalšej miske(veľkej) si pripravíme želatinový stuťovač čiže- v 100 ml vody si zmiešame stužovač a ručným šľahačom po častiach do neho zašľaháme teplú čokoládu. Potom k tejto zmesi zašľaháme kyslú smotanu. Nakoniec do hmoty zašľaháme šľahačku. Plnku vylejeme jahôdky....A dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladu alebo na noc. Je to ten istý postup a recept ako mám na torte s čokoládovou penou...
-
2
A ešte takto
Máš ju vkusne ozdobenú, až by som váhala či ju mám načať. Krásne foto, si šikulka. Ukladám lebo sa dá istotne urobiť aj bez pečenia len s piškótami keď sa mi nebude chcieť piecť korpus. Torta sa dá použiť aj v zime a nielen s jahodami, môže tam ísť aj iné ovocie nie @Domci4 ?
varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-cokoladovou-penou-a-ban...
A ďakujem, oslávenec ju tiež nechcel načať :) ešte raz ďakujem :)