Jahodová torta s bielou penou

Autor receptu: domci4

Ako darček k 18-tim narodeninám :)...

Postup

  1. Upečiem svoj obľúbený piškótový korpus...(ja som použila formu s priemerom 20). Poukladáme jahody(ja som mala z mrazáku) a ešte boky torty, ktoré si zrežeme pozdlž na polovicu. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a odložíme do chladu. V druhej miske si zmiešame kyslú smotanu s cukrom(podľa čokolády). Nad parou si pomaly rozpúsime čokoládu. V ďalšej miske(veľkej) si pripravíme želatinový stuťovač čiže- v 100 ml vody si zmiešame stužovač a ručným šľahačom po častiach do neho zašľaháme teplú čokoládu. Potom k tejto zmesi zašľaháme kyslú smotanu. Nakoniec do hmoty zašľaháme šľahačku. Plnku vylejeme jahôdky....A dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladu alebo na noc. Je to ten istý postup a recept ako mám na torte s čokoládovou penou...
  2. A ešte takto