Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom fotorecept
Foto: olinecka
Konečne jahody dozreli a ja som mohla upiecť niečo. Zvládne aj začiatočník, netreba sa báť. Úroda jahôd tohto roku, parádna.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL (alebo kryštálový) |
|
4 PL preosiate |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
400-500 ml |
|
1 bal. |
|
čerstvé |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Bielky oddelíme od žĺtkov, pridáme cukor, štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky a nakoniec kakao zmiešane s práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstranime papier na pečenie, boky upravíme a pozdĺžne prekrojíme na 3 rovnaké časti.
-
3
Pripravíme si suroviny na plnku, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme Smetafix a nakoniec mascarpone.
-
4
Asi 3/4 plnky potrieme korpus, na ktorý poukladáme prekrojené jahody plochou stranou nadol. Jahody je vhodné vybrať, aby boli rovnakej, veľkosti.
-
5
Korpus stáčame do kruhu a dáme do tortovej formy, aby sa nám torta spevnila.
-
6
Vrch potrieme plnkou a potrieme čokoládovou polevou. Ozdobíme jahodami podľa seba. Dáme do chladničky aspoň stuhnúť. Dobrú chuť.
-
7
Jahôd tohto roku je naozaj dosť a tak sa veľmi tešíme.
Bude aj v reze, ďakujem za komentár.Pozdravujem.
Ďakujem za pochvalu aj prianie peknej nedele,napodobne.Pozdravujem.
Ďakujem pekne, že si ju sem dala v reze. Veľmi pekná je.
Najprv si upečený rez pokrájala na 3 pásy, viď. obr. 2 a nasledne na obr. 4 máš zase zákusok vcelku. To je záada. :-)
Ona tie prekrojené 3 pláty natrela krémom a na vrch dala jahody, tak ťa to pomýlilo , vyzerá to ako jeden plát vcelku. Ale to sú tie 3 pláty naplnené už . Potom ich len nožom po vrchu tej plnky už len oddelila nožom a začala dávať - teda stáčať po jednom do formy. Na fotke vidieť vo forme 2 pláty už zatočené. A ten jeden čo tam vidíš , ten ešte priložila k tým dvom , takže všetky 3 diely sú vo forme ako má byť.
V 2. bode je upečený a pokrájaný korpus na 3 rovnaké diely.V 4.bode sú diely potreté plnkou a poukladáne jahody.5.bod dva diely stočené a tretí, čaká.6.bod sú už stočené všetky a sú v tortovej forme vrch,potrety zbytokom pozdravujem.