Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 15. júna 2019
Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept)
Foto: olinecka

Konečne jahody dozreli a ja som mohla upiecť niečo. Zvládne aj začiatočník, netreba sa báť. Úroda jahôd tohto roku, parádna.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
7 PL (alebo kryštálový)
4 PL preosiate
1 bal.
štipka
Plnka:
250 g
400-500 ml
1 bal.
 čerstvé
Navrch:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov, pridáme cukor, štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky a nakoniec kakao zmiešane s práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstranime papier na pečenie, boky upravíme a pozdĺžne prekrojíme na 3 rovnaké časti.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si suroviny na plnku, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme Smetafix a nakoniec mascarpone.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 3/4 plnky potrieme korpus, na ktorý poukladáme prekrojené jahody plochou stranou nadol. Jahody je vhodné vybrať, aby boli rovnakej, veľkosti.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus stáčame do kruhu a dáme do tortovej formy, aby sa nám torta spevnila.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch potrieme plnkou a potrieme čokoládovou polevou. Ozdobíme jahodami podľa seba. Dáme do chladničky aspoň stuhnúť. Dobrú chuť.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jahôd tohto roku je naozaj dosť a tak sa veľmi tešíme.

    Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad, efektní způsob jak vyzrát na tortu. Tvoje Jahodová torta, milá Olinecka, vypadá a určitě i chutí náramně! Díky za pěkný receptík. Přeji krásnou, jahodovou neděli!
grejsy
Pekná , ale mi tu chýba rez torty. Ten nebude ? Škoda môhla si odfotiť . Mnohí by tiež uvítali rez .
izabella929
@olinecka ,veľmi zaujímavá torta,,inak pozoruhodné ako sa ti podarilo rolovať tie pásy,,,pečiem dlho,ale toto sa mi nezdá,že sa ti korpus pri rolovani nezlomil..už vychádzam z dĺžky jeho pečenia,,,si veľmi šikovná a tiež by som uvítala tortu v reze,,,
marienka44
Ja tomu nerozumiem. Na obr. 5 je uz rez stočený do tort. formy, ale 1 pás rezov je este vedla na stole. Ten pôjde tiez do formy?
Najprv si upečený rez pokrájala na 3 pásy, viď. obr. 2 a nasledne na obr. 4 máš zase zákusok vcelku. To je záada. :-)
grejsy
@Marienka44 (16.6.2019 19:02)

Ona tie prekrojené 3 pláty natrela krémom a na vrch dala jahody, tak ťa to pomýlilo , vyzerá to ako jeden plát vcelku. Ale to sú tie 3 pláty naplnené už . Potom ich len nožom po vrchu tej plnky už len oddelila nožom a začala dávať - teda stáčať po jednom do formy. Na fotke vidieť vo forme 2 pláty už zatočené. A ten jeden čo tam vidíš , ten ešte priložila k tým dvom , takže všetky 3 diely sú vo forme ako má byť.
olinecka
@Marienka44 (16.6.2019 19:02)

V 2. bode je upečený a pokrájaný korpus na 3 rovnaké diely.V 4.bode sú diely potreté plnkou a poukladáne jahody.5.bod dva diely stočené a tretí, čaká.6.bod sú už stočené všetky a sú v tortovej forme vrch,potrety zbytokom pozdravujem.