Jahodová Šarlota (fotorecept)

Autor receptu: tothka

Túto nepečenú tortu som kedysi robievala veľmi často, dnes som si na ňu spomenula pri čítaní diskusií na Vareche a rozhodla som sa ju pripraviť a pridať, veď čas jahôd je už tu

15
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na prípravu som použila roládu, ktorú si upečieme snáď každý podľa svojho osvedčeného receptu, prípadne podľa mnou uvedeného.
  2. Upečený korpus zrolujeme a necháme vychladnúť. Vychladený natrieme džemom podľa chuti. Ja som použila černicový. Celú roládu nakrájame na 2 cm kúsky. Prípravu rolády pozná hádam každý, nefotila som, pretože ma sklamal foťák- vybité baterky.
  3. Vezmeme si misu a vyložíme ju piškótovou roládou, alebo si dno aj boky tortovej formy vystelieme piškótami namočenými v mlieku, môžeme doň pridať aj trochu rumu. Táto alternatíva je síce pri príprave rýchlejšia, ale efektnejšia je roláda, ktorá po vyklopení pripomína korytnačí pancier. Ale to už predbieham a štartujem starý foťák.
  4. Do mlieka nasypeme želatínu a jemne ju zahrejeme, aby sa roztopila. Vymiešame žltky s cukrom a vanilkovým cukrom
  5. Dve šľahačkové smotany vyšľaháme do tuha, pozor neprešľahať.
  6. Zmiešame želatínu so žltkami a šľahačkou
  7. Vezmeme si misu a vyložíme ju pokrájanou roládou
  8. Do zmesi pridáme jahody a všetko vylejeme do vyloženej misy
  9. Na povrch ešte poukladáme zvyšné kúsky rolády a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
  10. Na druhý deň vyklopíme Šarlotu z misy a podávame