Jahodová polievka

Autor receptu: redakcia

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

20 minút
príprava

Postup

  1. Drobenička: Rozmixujeme mandle. Kokos, mandle, hladkú múku, cukor a kakaový prášok zmiešame spolu. Pridáme rozpustené maslo a zmes upečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút. Po upečení hmotu rozmrvíme medzi prstami.
  2. Jahodový kokteil: Rozmixujeme jahody a pridáme med a portské víno podľa chuti.
  3. Drobeničku nasypeme do taniera, vložíme nakrájané čerstvé jahody a cez gázu scedenú kyslú smotanu (alebo creme fraiche). Zalejeme jahodovým kokteilom.
  4. Náš tip: Ovocná chuť polievky v kombinácii so sviežim Hubert Club polosladké zláka každého. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj vanilkovú zmrzlinu.