Jahodová polievka
Autor receptu: redakcia
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií
Camouflage a Flowers v Bratislave
Postup
- Drobenička: Rozmixujeme
mandle. Kokos, mandle, hladkú
múku, cukor a kakaový prášok
zmiešame spolu. Pridáme rozpustené
maslo a zmes upečieme
v rúre pri teplote 180 °C asi
10 minút. Po upečení hmotu
rozmrvíme medzi prstami.
- Jahodový kokteil: Rozmixujeme
jahody a pridáme med
a portské víno podľa chuti.
- Drobeničku
nasypeme do taniera,
vložíme nakrájané čerstvé jahody
a cez gázu scedenú kyslú smotanu (alebo creme fraiche). Zalejeme jahodovým
kokteilom.
- Náš tip:
Ovocná chuť polievky v kombinácii so sviežim Hubert Club polosladké
zláka každého. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj
vanilkovú zmrzlinu.