Jahodová granola
Autor receptu: akoprislo
Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece.
(inšpirácia:
www.howsweeteats.com)
4-5 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešame suché suroviny - vločky, semiačka a koreniny.
- V mixéri rozmixujeme jahody (inak, po pridaní mäty a medovky a následnom zamrazení takto dostaneme skvelé zdravé nanuky).
- Maslo s medom roztopíme a spolu s jahodami vmiešame do suchej časti.
- Zmes rozmiestníme na plech a pečieme pri 200 °C asi 20 - 25 minút, pričom každých päť minút premiešame varechou.
- Po upečení necháme zhruba hodinu vychladnúť a do týždňa zjeme (čo určite nebude problém).
Granolu si môžeme pripraviť takmer z hocičoho: kokosu, orieškov, čokolády, sušeného ovocia..., preto sa tohto receptu nemusíte príliš držať. Ešte by som upozornila, že táto varianta nie je veľmi sladká, kľudne pridajte viac medu, ak chcete.