Jahodová granola

Autor receptu: akoprislo

Pozdrav presladeným baleným musli, priamo z pece. (inšpirácia: www.howsweeteats.com)

4-5
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame suché suroviny - vločky, semiačka a koreniny.
  2. V mixéri rozmixujeme jahody (inak, po pridaní mäty a medovky a následnom zamrazení takto dostaneme skvelé zdravé nanuky).
  3. Maslo s medom roztopíme a spolu s jahodami vmiešame do suchej časti.
  4. Zmes rozmiestníme na plech a pečieme pri 200 °C asi 20 - 25 minút, pričom každých päť minút premiešame varechou.
  5. Po upečení necháme zhruba hodinu vychladnúť a do týždňa zjeme (čo určite nebude problém). Granolu si môžeme pripraviť takmer z hocičoho: kokosu, orieškov, čokolády, sušeného ovocia..., preto sa tohto receptu nemusíte príliš držať. Ešte by som upozornila, že táto varianta nie je veľmi sladká, kľudne pridajte viac medu, ak chcete.