Foto: ailuj82
Ešte som našla v mrazáku jahody :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g /mrazené, čerstvé/ |
|
podľa chuti |
|
cca 50 g |
|
200 g |
|
PIŠKÓTA: | |
2 ks |
|
100 g |
|
50 ml |
|
50 ml horúca |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Jahody dáme do panvice a rozvaríme. Pridáme cukor podľa chuti, rozmixujeme a zahustíme zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu. Do mierne vychladnutej pridáme tvaroh a poriadne rozmiešame.
- 2
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej. Zapracujeme múku s PDP a sneh z bielkov. Odoberieme polovicu a pridáme kakao. Cesto lievame striedavo /čmuhy biele a čmuhy kakaové/ na plech vystlaný papierom. Pečieme pri 180°C asi 7 min.
- 3
Z upečenej piškóty odstránime papier, rozrežeme pozdlžne na 4 pásy a uložime na stojato do tortovej formy. Medzi piškóty vlievame jahodovú plnku. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hod. Ozdobíme šľahačkou a medovkou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som jahody nie celkom rozvarila, ale kedže boli zmrazené, musela som ich variť. Keď budú čerstvé, určite ich nebudem variť a mixovať :)