Jahodová dobrota

ailuj82 - fotkaailuj82, 18. mája 2011
Jahodová dobrota
Foto: ailuj82

Ešte som našla v mrazáku jahody :)

10
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g /mrazené, čerstvé/
podľa chuti
cca 50 g
200 g
PIŠKÓTA:
2 ks
100 g
50 ml
50 ml horúca
100 g
1/2 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Jahody dáme do panvice a rozvaríme. Pridáme cukor podľa chuti, rozmixujeme a zahustíme zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu. Do mierne vychladnutej pridáme tvaroh a poriadne rozmiešame.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej. Zapracujeme múku s PDP a sneh z bielkov. Odoberieme polovicu a pridáme kakao. Cesto lievame striedavo /čmuhy biele a čmuhy kakaové/ na plech vystlaný papierom. Pečieme pri 180°C asi 7 min.

  3. 3

    Z upečenej piškóty odstránime papier, rozrežeme pozdlžne na 4 pásy a uložime na stojato do tortovej formy. Medzi piškóty vlievame jahodovú plnku. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hod. Ozdobíme šľahačkou a medovkou. Dobrú chuť :)

    Jahodová dobrota - obrázok 3

Diskusia k receptu

malinka711
mne by bolo ľúto tie jahody rozvariť ...... asi radšej namiesto zlatého klasu použijem jahodový puding a uvarím ho v mlieku ...... no a keď budem vrstviť tak celé jahôdky poukladám na puding ...... ale ďakujem veľmi pekne za inšpiráciu :D:D
ailuj82
@3sandra3 stačí piecť 7 min, lebo piškóta je tenučká.
Ja som jahody nie celkom rozvarila, ale kedže boli zmrazené, musela som ich variť. Keď budú čerstvé, určite ich nebudem variť a mixovať :)
evanaaa
Aj ja si občas jahody varím zo sirupom a podávam k palacinkám, dolkám, ap., takže sa mi toto páči. Ale mám aj mrazené, tak môžem dať tie.
evas13
Mňamka, aj ja mám ešte jahody tak tú dobrotu upečiem. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia