Nepečená torta
Jaffa torta s čokoganážou bez pečenia (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Keď nechcem zapínať rúru...
Postup
- Jaffa torta v reze:
- Vo veľkej miske premiešam nalámané sušienky s nakrájanými Jaffa marhuľovými keksami. Sušienky som rukami nalámala hocijako a každý Jaffa keks som narezala na 9 kúskov.
- Pridám kyslú smotanu a posypem ju vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešam, aby sa smotana dostala všade. Zmes nie je presladená. Treba ochutnať a v prípade potreby ešte osladiť podľa vlastnej chuti...
- Zopnutú okrúhlu tortovú obruč s priemerom 22 cm som položila na tanier a dno taniera v obruči jemne pomastím olejom. Boky obruče vyložím pásom papiera na pečenia.
- Vymiešanú pripravenú Jaffa zmes lyžicou po častiach naložím, zatlačím a vyrovnám rovnako až k okrajom tortovej obruče. Dám na chvíľu do chladničky, kým si pripravím ganáž. (Ja som robila redšiu a viac, lebo som potrebovala...)
- Nakoniec vrch torty zalejem po lyžiciach vlažnou čokoládovou ganážou. Pripravila som ju z bielej čokolády, ktorú som vymiešala v horúcej smotane. Nechávam v chladničke celú noc, aby stuhla a chute sa prepojili.
- Kto má rad menej sladkú ganáž, môže si urobiť z mliečnej alebo horkej čokolády či z polovičnej dávky. S čerstvým ovocím (marhule, maliny, jahody, ríbezle, čučoriedky...) chutí osviežujúco.