Nepečená torta

Jaffa torta s čokoganážou bez pečenia (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Keď nechcem zapínať rúru...

Suroviny

Postup

  1. Jaffa torta v reze:
  2. Vo veľkej miske premiešam nalámané sušienky s nakrájanými Jaffa marhuľovými keksami. Sušienky som rukami nalámala hocijako a každý Jaffa keks som narezala na 9 kúskov.
  3. Pridám kyslú smotanu a posypem ju vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešam, aby sa smotana dostala všade. Zmes nie je presladená. Treba ochutnať a v prípade potreby ešte osladiť podľa vlastnej chuti...
  4. Zopnutú okrúhlu tortovú obruč s priemerom 22 cm som položila na tanier a dno taniera v obruči jemne pomastím olejom. Boky obruče vyložím pásom papiera na pečenia.
  5. Vymiešanú pripravenú Jaffa zmes lyžicou po častiach naložím, zatlačím a vyrovnám rovnako až k okrajom tortovej obruče. Dám na chvíľu do chladničky, kým si pripravím ganáž. (Ja som robila redšiu a viac, lebo som potrebovala...)
  6. Nakoniec vrch torty zalejem po lyžiciach vlažnou čokoládovou ganážou. Pripravila som ju z bielej čokolády, ktorú som vymiešala v horúcej smotane. Nechávam v chladničke celú noc, aby stuhla a chute sa prepojili.
  7. Kto má rad menej sladkú ganáž, môže si urobiť z mliečnej alebo horkej čokolády či z polovičnej dávky. S čerstvým ovocím (marhule, maliny, jahody, ríbezle, čučoriedky...) chutí osviežujúco.