Jablkový zákusok s kyslou smotanou fotorecept
Foto: olinecka
Je tu čas zberu jabĺk, upiekla som zákusok, ktorému neodolá ani najväčší gurmán.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl vlažná |
|
1/2 bal. |
|
Jablková plnka: | |
0,5 l studená |
|
5-6 PL |
|
2 bal. |
|
750 g očistené nastrúhané |
|
Tvarohový krém: | |
300 g |
|
350 g (16-18 %) |
|
4 PL |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
Okrem toho: | |
(na pokvapkanie korpusu) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky a cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny. Bielky vyšľaháme do tuha a varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie.
-
2
Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút.
-
3
Po upečení necháme vychladnúť.
-
4
Suroviny na plnku a krém.
-
5
Jablková plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme cukor, 250 ml vody a dusíme asi 4-5 minút. Vo zvyšku vody rozmiešame vanilkový puding v prášku a vlejeme k jablkám. Uvaríme hustú jablkovú plnku, ktorú necháme vychladnúť. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky a vrch korpusu upravíme. Korpus pofŕkame pomocou lyžice džúsom.
-
6
Rozotrieme jablkovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Tvarohový krém: Tvaroh a smotanu mixérom spojíme, primiešame cukor. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, ktorú vmiešame do tvarohového krému. Krém hneď nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy alebo kocky. Posypeme preosiatym kakaom. Dobrú chuť.
Vďaka za recept, rada ho skúsim urobiť.