Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkový zákusok s kyslou smotanou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. októbra 2020
Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: olinecka

Je tu čas zberu jabĺk, upiekla som zákusok, ktorému neodolá ani najväčší gurmán.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
250 g
0,5 dcl
0,5 dcl vlažná
1/2 bal.
Jablková plnka:
0,5 l studená
5-6 PL
2 bal.
750 g očistené nastrúhané
Tvarohový krém:
300 g
350 g (16-18 %)
4 PL
1 bal. (Dr.Oetker)
Okrem toho:
 (na pokvapkanie korpusu)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky a cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny. Bielky vyšľaháme do tuha a varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na plnku a krém.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jablková plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme cukor, 250 ml vody a dusíme asi 4-5 minút. Vo zvyšku vody rozmiešame vanilkový puding v prášku a vlejeme k jablkám. Uvaríme hustú jablkovú plnku, ktorú necháme vychladnúť. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky a vrch korpusu upravíme. Korpus pofŕkame pomocou lyžice džúsom.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozotrieme jablkovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tvarohový krém: Tvaroh a smotanu mixérom spojíme, primiešame cukor. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, ktorú vmiešame do tvarohového krému. Krém hneď nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy alebo kocky. Posypeme preosiatym kakaom. Dobrú chuť.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

motyka
Predstavujem si tu fajnovú chuť. Najbližšie namiesto môjho jablkového obráteného - vyskúšam ten tvoj. Tá tvoja plnka sa mi zdá chuťovo lepšia a bez tuku. Dievčatá to len uvítajú. Díky na dobrý nápad.
kvakac
Len tíško závidím, ako rozmaznávaš svoju rodinu. Takéto dobroty im vyrábaš. Vyzerá veľmi dobré.
luckazpopradu
no za mňa tento recept nefungovala, na daný plech cesto príliš vysoké, jablkovej plnke stačí podľa mňa jeden puding a z vrchu mi vyšla úplná guma s tou želatínou... neodporúčam