Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkový zákusok s kyslou smotanou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. októbra 2020
Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: olinecka

Je tu čas zberu jabĺk, upiekla som zákusok, ktorému neodolá ani najväčší gurmán.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
250 g
0,5 dcl
0,5 dcl vlažná
1/2 bal.
Jablková plnka:
0,5 l studená
5-6 PL
2 bal.
750 g očistené nastrúhané
Tvarohový krém:
300 g
350 g (16-18 %)
4 PL
1 bal. (Dr.Oetker)
Okrem toho:
 (na pokvapkanie korpusu)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky a cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny. Bielky vyšľaháme do tuha a varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na plnku a krém.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jablková plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme cukor, 250 ml vody a dusíme asi 4-5 minút. Vo zvyšku vody rozmiešame vanilkový puding v prášku a vlejeme k jablkám. Uvaríme hustú jablkovú plnku, ktorú necháme vychladnúť. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky a vrch korpusu upravíme. Korpus pofŕkame pomocou lyžice džúsom.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozotrieme jablkovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tvarohový krém: Tvaroh a smotanu mixérom spojíme, primiešame cukor. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu, ktorú vmiešame do tvarohového krému. Krém hneď nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy alebo kocky. Posypeme preosiatym kakaom. Dobrú chuť.

    Jablkový zákusok s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu