Foto: sonulienka
Dnes som zas skúšala, vymýšľala a takto to dopadlo.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Jablková plnka: | |
1000 g nastrúhané |
|
3 bal. |
|
3 bal. |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
500 ml tortová extra krémová |
|
3 bal. |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vymastila a múkou som si vysypala plech.
-
2
Uvarila som si očistené a nastruhané jablká nasledovne.: Dala som si asi za 1 PL vody a 2 PL kryštálový cukor skaramelizovať potom som pridala jablká 100 ml. vody a vanilkový cukor. Varila asi 5 minút. Pridala 3 ks karamelový puding ktorý som si dobre vyšľahala v 300 ml. vody. Miešala až kým sa nám neurobila hustá kaša. Plnku som dala chladiť.
-
3
Odvážila som si múku, pridala do nej PDP a dobre premiešala. Tiež som si odvážila kryštálový cukor.Vajcia som si rozdelila. Žĺtka a cukor som vyšľahala do peny, pridala olej a vodu a dobre ešte šľahala. Potom som pridala múku dobre vyšľahala a na koniec dobre vyšľahané bielka.
-
4
Cesto som vyliala na plech a dala piecť na 180 stupňov 10 minút.
-
5
Upečené a chladí sa.
-
6
Keď korpus vychladol som natrela jablkovú plnku a na ňu šľahačkovo Cottage plnku. Tú som urobila jednoducho - dobre som s vanilkovým cukrom vymiešala Cottage, zvlášť do tuha vyšľahala šľahačku spojila a na koniec som pridala zohriatu želatínu. Dobre všetko premiešala a dala na koláč. Dala do chladničky a mal tam koláčik postáť do zajtra aby dobre stuhol ale ako vidíte nevydržala som a musela som okoštovať. No čo už narobím keď som mala naň chuť? Je výborný nie veľmi sladký tak akurát.
-
7
Ešte jeden pohľad.
Diskusia k receptu