Jablkový koláč
Jablkový perník
Autor receptu: janeg
Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do tretice.
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a prešľaháme. Pridáme zvyšné suroviny okrem jabĺk, vymiešame a až potom pridáme jablká. Netreba zlievať šťavu, práve naopak, pridajte aj tú, koláč bude vláčnejší. Ak sú jablká kyslé, pokojne prihoďte ešte lyžicu cukru alebo pol balíčka škoricového cukru.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Prepečenie skontrolujeme špáradlom.
- Hotový koláč môžeme podľa chuti potrieť džemom, posypať kokosom alebo orechmi, poprípade poliať roztopenou čokoládou. U nás dnes vyhral domáci čerešňový džem a vlašské orechy.