Jablkový koláč

Jablkový perník

Autor receptu: janeg

Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do tretice.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a prešľaháme. Pridáme zvyšné suroviny okrem jabĺk, vymiešame a až potom pridáme jablká. Netreba zlievať šťavu, práve naopak, pridajte aj tú, koláč bude vláčnejší. Ak sú jablká kyslé, pokojne prihoďte ešte lyžicu cukru alebo pol balíčka škoricového cukru.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Prepečenie skontrolujeme špáradlom.
  3. Hotový koláč môžeme podľa chuti potrieť džemom, posypať kokosom alebo orechmi, poprípade poliať roztopenou čokoládou. U nás dnes vyhral domáci čerešňový džem a vlašské orechy.