Perníkový koláč
Perníkový koláč

Jablkový perník s jahodovým džemom, čokoládou a jahodovou omáčkou

mysiacik - fotkamysiacik, 15. novembra 2017
Jablkový perník s jahodovým džemom, čokoládou a jahodovou omáčkou
Foto: mysiacik

Rýchly a veľmi chutný, deti ho milujú... u nás je hneď fuč...

15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
180 g
2 ks
2 PL
200 ml
4 ks
1 ČL
1 ČL
 na potretie
Poleva:
Na omáčku:
2 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Jabĺčka si ošúpeme a nastrúhame do misky, kam postupne popridávame všetky suroviny na cesto, vravím, že rýchle. Jabĺčka by mali pustiť šťavu, takže cesto by malo byť také akurát, ak nie, pridajte troška vody, ale myslím, že to nebude potrebné.

  2. 2

    Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov, vymastíme si plech maslom na pečenie, obalíme múkou, vlejeme cesto a dáme do rúry. Pri tejto teplote pečieme niečo cez 10 minút, ale o tom, či je koláč hotový sa radšej presvedčíme. Vytiahnutý hotový koláč necháme vychladnúť, potom naň natrieme hrubú vrstvu jahodového džemu, necháme ešte chvíľu stuhnúť a môžme naniesť čokoládovú polevu, ktorú si spravíme z nalámanej čokolády s orieškami na vodnom kúpeli, kam postupne pridávame mlieko, aby nebola veľmi hustá. Ak už je čokoláda roztopená, môžme ju nanášať na jahodový džem. Nakoniec necháme stuhnúť.

  3. 3

    Medzitým si v malom hrnčeku skaramelizujeme dve lyžice cukru, kam pridáme jahody, tie popučíme a pridáme čučoriedky a prilejeme smotanu. Necháme chvíľku povariť a podávame ku každému perníku :D Zbožňujem tento koláčik, je rýchly, ľahký a moja rodina ho miluje :)

Diskusia k receptu

mitzy
jahodový džem mmm :) toto vyzerá veľmi chutne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia