Jablkový koláč
Jablkový linecký koláč
Autor receptu: katarinalucanova
Linecké cesto, jabĺčka, voňavá škorica a oriešky, tak to je výborná kombinácia chutí na skvelý jesenný koláčik.
16 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu. Aspoň na hodinu, ale najlepšie z večera do rána.
- Plnka: Očistené jablká nakrájame na tenučké plátky, pridáme škoricový cukor, nasekané orechy a Zlatý klas. Dobre všetko spolu premiešame. Zlatý klas tam dávam na to, aby šťava, ktorú pustia jablká nepremočila cesto pri pečení.
- Odležané cesto rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej formy. Cesto rukami povtláčame do formy, kraj zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou. Navrstvíme jablkovú plnku.
- Zo zbytku cesta urobíme mriežku na povrchu. Pečieme 30 minút
na 170 °C.