Foto: ppokia
Tento recept mi poradila kolegynka v práci . Je rýchli a veľmi dobrí.
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
1 balík |
|
2-3 ks |
|
1 ks alebo puding podľa vl |
|
1 ks |
|
lístkové cesto : | |
kelínok - Bánoveckú nátierku milsy |
|
1 kelínok |
|
pol lyžičky |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme lístkové cesto: 1 kelínok Bánoveckej nátierky si vysypeme do misky ,za ten istý kelínok si pridáme múku buď Promix Uni alebo Forte a za malu lyžičku nie plnú pridáme prášok do pečiva.. Všetko spolu vymiesime vypracujeme si cesto a dáme v sáčku do chladničky na pár hod schladiť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. /Toto cesto môžete použiť aj na slano/ Koláč je na menší plech . Môžete použiť aj iné natierkové maslo. Kým sa nám chladí cesto uvaríme si puding zo zlatého klasu podľa návodu. Dáme výchladnúť.
-
2
Na plech si dám papier na pečenie a naň preložím jedno cesto . Na cesto si uložíme postupne : piškóty, potom jabĺčka . Jabĺčka si buď na struhadle nastuháme alebo nakrájame na tenké mesiačiky,posypeme škoricovým cukrom .
-
3
Na jabĺčka si natrieme puding zo zlatého klasu ale môžete si kludne dať puding podľa chuti , kokosoví smotanoví a pod.
-
4
nakoniec si všetko prikryjeme druhým platom popicháme a dáme piecť na 180°C na 35 min.
-
5
Upečený koláč si posypeme práškovým cukrom a vychladnutý krájame.
1 *
do jablčok som pridala ešte pomleté orechy na stiahnutie šťavy. A pokojne dajte viac cukru aj do pudingu/ uvariť hustejší / aj do jablčok... ináč v pohodke.... Ďík za recept
hlavne chuti. Tiez pouzivam aj Mix B alebo Jizeku - zelenú .