Jabĺkový krémeš - bezlepkový

ppokia - fotkappokia, 7. októbra 2012
Jabĺkový krémeš - bezlepkový
Foto: ppokia

Tento recept mi poradila kolegynka v práci . Je rýchli a veľmi dobrí.

15
porcií
20min minút
príprava
35min minút
na 180°C °C

Suroviny

1 balík
2-3 ks
1 ks alebo puding podľa vl
1 ks
lístkové cesto :
  kelínok - Bánoveckú nátierku milsy
1 kelínok
pol lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme lístkové cesto: 1 kelínok Bánoveckej nátierky si vysypeme do misky ,za ten istý kelínok si pridáme múku buď Promix Uni alebo Forte a za malu lyžičku nie plnú pridáme prášok do pečiva.. Všetko spolu vymiesime vypracujeme si cesto a dáme v sáčku do chladničky na pár hod schladiť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. /Toto cesto môžete použiť aj na slano/ Koláč je na menší plech . Môžete použiť aj iné natierkové maslo. Kým sa nám chladí cesto uvaríme si puding zo zlatého klasu podľa návodu. Dáme výchladnúť.

    Jabĺkový krémeš - bezlepkový   - obrázok 1
  2. 2

    Na plech si dám papier na pečenie a naň preložím jedno cesto . Na cesto si uložíme postupne : piškóty, potom jabĺčka . Jabĺčka si buď na struhadle nastuháme alebo nakrájame na tenké mesiačiky,posypeme škoricovým cukrom .

    Jabĺkový krémeš - bezlepkový   - obrázok 2
  3. 3

    Na jabĺčka si natrieme puding zo zlatého klasu ale môžete si kludne dať puding podľa chuti , kokosoví smotanoví a pod.

    Jabĺkový krémeš - bezlepkový   - obrázok 3
  4. 4

    nakoniec si všetko prikryjeme druhým platom popicháme a dáme piecť na 180°C na 35 min.

    Jabĺkový krémeš - bezlepkový   - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč si posypeme práškovým cukrom a vychladnutý krájame.

    Jabĺkový krémeš - bezlepkový   - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
ja ho používam všade kde ide lístkové ,iny recept na bezlepkové listkové nemám .Ak má niekto budem rada ked sa tu objaví recept. ja z neho robím aj slané paličky ako voľakedy z klasického lístkového cesta. je chuťovo dobré.
Ahojte,ja som ho včera piekla s cestom sa mi veľmi zle pracovalo,aj je to malá porcia pre môjho dvojmetrového drobca.Nakoniec to jedol z plechu lyžičkou a mu chutil asi som niekde urobila chybu.Dcéra mu robí lístkové cesto doma a to aj keď vytiahnem z mrazáku je OK.
musím sa obzrieť po tých piškótach v Kaufl., mamke totiž prednedávnom zistili bezlepkovú diétu. Ďakujem za radu...aj recept na cesto.
Koláčik je dobrý práve som ho dokončila.... dvojitú dávku, do cesta odporúčam primiešať 1/4 pohánkovej múky a ešte sa mi dosť domiešavalo aby sa s cestom dalo pracovať.
do jablčok som pridala ešte pomleté orechy na stiahnutie šťavy. A pokojne dajte viac cukru aj do pudingu/ uvariť hustejší / aj do jablčok... ináč v pohodke.... Ďík za recept
Mila @Ppokia dakujem velmi pekne za tento uzastny bezlepkovy kolacik. Dlho som ho mala v kk a lutujem, ze som ho skor nevyskusala. Dala som mix B muku robim tak aj tvarohove satôcky. Este raz dakujem :)
Ja sama mam tiež kopu receptov ulozených že az vyskúsam.Je ich veľa ale som rada že sa ti páči
hlavne chuti. Tiez pouzivam aj Mix B alebo Jizeku - zelenú .

Pridaj komentár k receptu: