Jabĺkový krémeš - bezlepkový

Autor receptu: ppokia

Tento recept mi poradila kolegynka v práci . Je rýchli a veľmi dobrí.

15
porcií
20min minút
príprava
35min minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme lístkové cesto: 1 kelínok Bánoveckej nátierky si vysypeme do misky ,za ten istý kelínok si pridáme múku buď Promix Uni alebo Forte a za malu lyžičku nie plnú pridáme prášok do pečiva.. Všetko spolu vymiesime vypracujeme si cesto a dáme v sáčku do chladničky na pár hod schladiť. Potom cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. /Toto cesto môžete použiť aj na slano/ Koláč je na menší plech . Môžete použiť aj iné natierkové maslo. Kým sa nám chladí cesto uvaríme si puding zo zlatého klasu podľa návodu. Dáme výchladnúť.
  2. Na plech si dám papier na pečenie a naň preložím jedno cesto . Na cesto si uložíme postupne : piškóty, potom jabĺčka . Jabĺčka si buď na struhadle nastuháme alebo nakrájame na tenké mesiačiky,posypeme škoricovým cukrom .
  3. Na jabĺčka si natrieme puding zo zlatého klasu ale môžete si kludne dať puding podľa chuti , kokosoví smotanoví a pod.
  4. nakoniec si všetko prikryjeme druhým platom popicháme a dáme piecť na 180°C na 35 min.
  5. Upečený koláč si posypeme práškovým cukrom a vychladnutý krájame.