Jablkovo-pomarančová marmeláda s koňakom
Autor receptu: droetker
Komerčný recept.
4 poháre à 250 ml porcie |
30 minút príprava |
Postup- Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kúsky, prípadne rozmixujeme. Pomaranče olúpeme a mesiačiky zbavíme šupiek – ostane len dužina.
- Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a vodu. Vmiešame Gelfix Klasik zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút.
- Vmiešame koňak a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
|