Jablkovo-pomarančová marmeláda s koňakom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept.

4 poháre à 250 ml
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kúsky, prípadne rozmixujeme. Pomaranče olúpeme a mesiačiky zbavíme šupiek – ostane len dužina.
  2. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a vodu. Vmiešame Gelfix Klasik zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút.
  3. Vmiešame koňak a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).