Orechový koláč
Jablkovo-orechový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Výsledok, ktorý poteší.
30 porcií |
30 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do perníka a kakaom a po častiach vmiešame do vaječného základu. Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle. Orechy posekáme na drobno. Jablká a orechy vmiešame do cesta. Plech 25x30 cm vymastíme a vysypeme múkou a nanesieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
- Po upečení koláč necháme vychladnúť. Potom potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom na kocky, rezy. Dobrú chuť.