Vločkový koláč s ovocím

mirkajan - fotkamirkajan, 12. mája 2013
Vločkový koláč s ovocím
Foto: mirkajan

Dnes odskúšaný recept podľa časopisu Apetit a musím povedať, že mal veľký úspech- aby zostal nejaký kúsok aj pre návštevu, musela som ho brániť Zobraziť celý popisDnes odskúšaný recept podľa časopisu Apetit a musím povedať, že mal veľký úspech- aby zostal nejaký kúsok aj pre návštevu, musela som ho brániť vlastným telom, inak by ho manžel zjedol celý...

30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
120 g
160 g
1/2 čl
1 čl
štipka
120 g
1 ks
Plnka:
300 g
200 g
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame vločky, múku, cukor, sódu bikarbónu, soľ, mletú škoricu. Pridáme rozmixovaný banán a rozpustené vychladnuté maslo. Dobre premiešame a necháme 15 minút odpočívať.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme náplň: všetky suroviny dáme do panvice a pár minút varíme do zhustnutia (cca 5 min.) Necháme mierne vychladnúť. V pôvodnom recepte bola náplň pripravená z 500 g černíc, ktoré sme však nezohnali, preto sme improvizovali s jahodami a čučoriedkami, použiteľné je asi akékoľvek bobuľové ovocie, večer sme piekli daľšiu várku, keďže jahôd sme mali už len 200 g, doplnila som ich na kocky pokrájanými jablkami. Fantázii sa medze nekladú.

  3. 3

    Formu o veľkosti 28x22 cm (alebo tortovú formu) vystelieme papierom na pečenie a naň rukami rovnomerne utlačíme 2/3 cesta. Dáme piecť na 20 min. pri teplote 170°C. Potom cesto vyberieme, navrstvíme naň mierne vychladnutú ovocnú plnku a prikryjeme zvyšnou 1/3 cesta. Toto bol najväčší kameň úrazu, na mäkkej plnke mi už cesto nešlo dobre utľapkať, tak som to vyriešila tak, že na navlhčený papier na pečenie som rovnomerne vlhkými rukami utľapkala zvyšok cesta na rozmer plechu, potom som ho preklopila na náplň vo forme a papier som pomaly odstránila. Ak na to má niekto nejakú inú fintu, rada sa nechám poučiť.

  4. 4

    Znovu dáme piecť do rúry na 25 minút pri 170-180°C. Po upečení necháme vychladnúť, s papierom na pečenie vyberieme z formy a pokrájame na štvorce. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

cesminaz
podla mna moze byt vyborny ...vyzera a znie naozaj skvele ;-D ukladam a urcite vyskusam,dakujem za receptik :-)
luss44
vyzerá tak zdravo dobre :) to bude tými vločkami... vyskúšame, ovocné máme radi
anina6
vločkový a ešte s ovocím, to musí byť fajn, vyskúšam. KK.
zuzkaantalova
robila som kolac na klasicky velky plech (pre viac ludi), tak som zdvojnasobila mnozstvo vsetkych surovin... a bohuzial, cesto je tak tenke, ze sa mi cely kolac rozpada a ovocia je privela.... takze len doporucujem, na velky plech cesto z 2,5x davky a 1,5 davky ovocia maximalne :-(
miruska333
je vyborny ale ja som dala kiwi a jablcka a vrchne cesto som len potrhala navrch bo sa tam tazko davalo a vyzeralo to tiez skvelo...super recept za hodku bol kolac fuc...
cesminaz


...tento kolacik je naozaj "SUPER" vrelo ho odporucam kazdemu,kto ma na sladke chut!!! Je nielen veeeeelmi chutny,ale aj zdravy..ovsene vlocky,cerstve ovocie...mnam nieco perfektne ;-DD ..ja som dala namiesto cukru 2 PL medu a ako ovocie nase "ceresne" s miesane s jablkom tiez s 1PL medu...takze @mirkajan dakujem pekne za tento perfektny "sladky"receptik,na ktorom si mozem bez vycitiek pochutnat!!!!!! :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia