Jablkovo-mrkvové muffiny fotorecept
Foto: evusik
Tieto muffiny pečiem veľmi rada, pretože sú voňavé a šťavnaté.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1/2 šálky |
|
3 ks |
|
2 šálky (nahrubo nastrúhané) |
|
2 šálky (najemno nastrúhaná) |
|
1/2 šálky (nasekané) |
|
1/2 šálky |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
1 šálka =250 ml. Pripravíme si všetky suroviny. Nastrúhame jablká a mrkvu. Nasekáme orechy. Umyjeme hrozienka.
-
2
Do jednej misky dáme všetky sypké suroviny (múka, cukor, prášok do pečiva, soľ). V druhej miske vyšľaháme olej a vajíčka do peny. Vylejeme na sypké suroviny a vymiešame. Pridáme jablká, mrkvu, orechy, hrozienka a zamiešame.
-
3
Plníme do košíčkov asi do 2/3, alebo rovno do mufinkovej formy.
-
4
Pečieme na 180 °C asi 20 minút.
-
5
Vychladnuté ozdobíme citrónovou polevou, ktorá sa k muffinom výborne hodí. Šťavu z polovice citróna vymiešame s práškovým cukrom na hladkú polevu. Cukor pridávajte po lyžiciach podľa potreby.
Diskusia k receptu