Jablkovo-mrkvové muffiny

povazskycukor - fotkaPovažskýCukor, 1. apríla 2015

Komerčný recept
Že mrkva nepatrí iba do polievky, je už dávno známe. Vykúzlite si z nej na sviatky jednoduchú a rýchlu pochúťku, ktorá navyše nezaťaží Vaše žalúdky!

25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
100 g
1 ks
2 ks väčšie
100 g jemne mleté
150 g
1 ČL
1 ČL
Na krém:
250 g
70 g
1 ks nastrúhať kôru

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvy aj jablko olúpeme a nastrúhame. Celé vajíčka vyšľaháme mixérom s trstinovým cukrom, pridáme nastrúhané jablko aj mrkvu a všetky ostatné suché ingrediencie.

  2. 2

    Premiešame spolu a cestom naplníme muffinkový plech vystlaný košíčkami (do 3/4 košíčka). Pečieme pri 180°C cca 25 minút.  

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť, medzitým si pripravíme krém. Studené mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou kôrou, naplníme ním cukrárske vrecko a ozdobíme muffinky.

  4. 4

    Viac veľkonočných inšpirácií nájdete na www.sweet-family.sk. Recept na jablkovo-mrkvové muffinky pripravila blogerka Angie v spolupráci so SweetFamily.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: