Foto: katarinalucanova
Svieži zákusok z chuťou jabĺk a maku, ako stvorený k nedeľnej kávičke.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na suchý plech vystrieme papier na pečenie. Na papier rovnomerne navrstvíme nastrúhané jablká 1- 1,5 kg. Ja jablká necukrím, akurát z ních vytlačím šťavu.
-
2
5 vajíčok vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a mak.
-
3
Cesto nalejeme na pripravený plech s jablkami.
-
4
Upečieme a necháme vychladiť.
-
5
Po vychladení položíme na plech tácku a koláč prevrátime na druhu stranu tak že papier je na vrchu. Papier odstránime.
-
6
Pochúťkovú smotanu zľahka vymiešame s vanilinovým cukrom pridáme vyšľahanú šľahačku. Zľahka premiešame a pridáme želatínový stužovač za studena pripravený podľa návodu. Natrieme na jablká. Schladíme. Ak náhodou stužovač nemáme nevadí, len koláč musíme nechať dlhšie v chladničke.
-
7
Dobre vychladený podávame.
varecha.pravda.sk/recepty/obrateny-jablkovo-makovy-kolac-...