Jablkovo-makový oblíž prst (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Svieži zákusok z chuťou jabĺk a maku, ako stvorený k nedeľnej kávičke.
30 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Na suchý plech vystrieme papier na pečenie. Na papier rovnomerne navrstvíme nastrúhané jablká 1- 1,5 kg. Ja jablká necukrím, akurát z ních vytlačím šťavu.
- 5 vajíčok vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a mak.
- Cesto nalejeme na pripravený plech s jablkami.
- Upečieme a necháme vychladiť.
- Po vychladení položíme na plech tácku a koláč prevrátime na druhu stranu tak že papier je na vrchu. Papier odstránime.
- Pochúťkovú smotanu zľahka vymiešame s vanilinovým cukrom pridáme vyšľahanú šľahačku. Zľahka premiešame a pridáme želatínový stužovač za studena pripravený podľa návodu. Natrieme na jablká. Schladíme. Ak náhodou stužovač nemáme nevadí, len koláč musíme nechať dlhšie v chladničke.
- Dobre vychladený podávame.