Jablkovo-makový oblíž prst (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Svieži zákusok z chuťou jabĺk a maku, ako stvorený k nedeľnej kávičke.

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na suchý plech vystrieme papier na pečenie. Na papier rovnomerne navrstvíme nastrúhané jablká 1- 1,5 kg. Ja jablká necukrím, akurát z ních vytlačím šťavu.
  2. 5 vajíčok vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a mak.
  3. Cesto nalejeme na pripravený plech s jablkami.
  4. Upečieme a necháme vychladiť.
  5. Po vychladení položíme na plech tácku a koláč prevrátime na druhu stranu tak že papier je na vrchu. Papier odstránime.
  6. Pochúťkovú smotanu zľahka vymiešame s vanilinovým cukrom pridáme vyšľahanú šľahačku. Zľahka premiešame a pridáme želatínový stužovač za studena pripravený podľa návodu. Natrieme na jablká. Schladíme. Ak náhodou stužovač nemáme nevadí, len koláč musíme nechať dlhšie v chladničke.
  7. Dobre vychladený podávame.