Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkovo-makový koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. marca 2024
Jablkovo-makový koláč
Foto: helena10

Jednoduchá chutná dobrota pre všetky vekové kategórie upečená podľa starého hrnčekového receptu. Použila som domáce zásoby našich jabĺk.

40 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Hrnčekové cesto:
3 ks
1 hrnček (200 ml) (kryštálový)
štipka
1 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
1 bal.
Jablkovo-maková plnka:
730 g strúhané sterilizované bez šťavy
120 g mletý
2 bal.
3 PL (domáci podľa vlastnej chuti)
Na posypanie koláča:




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia s cukrom a so štipkou soli šľahám do svetlej peny. Postupne pridám a premiešam na menšej rýchlosti mlieko kefírové, olej, hladkú múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Viac ako polovicu cesta nalejem na vyšší plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 10 minút. Skontrolujem povrch cesta rukou.

  3. 3

    Zatiaľ si vymiešam jablkovo-makovú plnku z uvedených surovín.

  4. 4

    Vyberiem zapečené cesto z rúry a navrch cesta rovnomerne rozotriem jablkovo-makovú náplň. Vrch náplne zalejem zvyšným cestom, rozotriem. Vrátim do rúry a pečiem ešte pri teplote 175-180 stupňov 30 minút. Skontrolujem špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.

  5. 5

    Po vychladení koláč jemne posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia