Jablkovo-makový koláč
Jednoduchá chutná dobrota pre všetky vekové kategórie upečená podľa starého hrnčekového receptu. Použila som domáce zásoby našich jabĺk.
na 175-180 °C
Suroviny
| Hrnčekové cesto: | |
| 3 ks |
|
| 1 hrnček (200 ml) (kryštálový) |
|
| štipka |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 bal. |
|
| Jablkovo-maková plnka: | |
| 730 g strúhané sterilizované bez šťavy |
|
| 120 g mletý |
|
| 2 bal. |
|
| 3 PL (domáci podľa vlastnej chuti) |
|
| Na posypanie koláča: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia s cukrom a so štipkou soli šľahám do svetlej peny. Postupne pridám a premiešam na menšej rýchlosti mlieko kefírové, olej, hladkú múku s práškom do pečiva.
- 2
Viac ako polovicu cesta nalejem na vyšší plech 20 x 35 cm vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 10 minút. Skontrolujem povrch cesta rukou.
- 3
Zatiaľ si vymiešam jablkovo-makovú plnku z uvedených surovín.
- 4
Vyberiem zapečené cesto z rúry a navrch cesta rovnomerne rozotriem jablkovo-makovú náplň. Vrch náplne zalejem zvyšným cestom, rozotriem. Vrátim do rúry a pečiem ešte pri teplote 175-180 stupňov 30 minút. Skontrolujem špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Po vychladení koláč jemne posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu