Jablkovo-makový koláč

Jablkovo-makový hrnčekový zákusok

Autor receptu: katarinalucanova

Vynikajúci vláčny zákusok plný maku a jabĺčok.* Ako odmerku použijeme hrnček s objemom 250 ml. Keď ochutnáte, jeden kúsok určite nebude stačiť.

35
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Vareškou jemne vmiešame postupne všetky suroviny, nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme (30 minút na 170 °C).
  2. Poleva: Horúcu smotanu nalejeme na nalámanú čokoládu. Chvíľku necháme postáť a vymiešame hladkú polevu.
  3. Vychladnutý korpus potrieme slivkovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom.