Jablkovo-makový koláč
Jablkovo-makový hrnčekový zákusok
Autor receptu: katarinalucanova
Vynikajúci vláčny zákusok plný maku a jabĺčok.* Ako odmerku použijeme hrnček s objemom 250 ml. Keď ochutnáte, jeden kúsok
určite nebude stačiť.
|
35 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Vareškou jemne vmiešame postupne všetky suroviny, nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme (30 minút na 170 °C).
- Poleva: Horúcu smotanu nalejeme na nalámanú čokoládu. Chvíľku necháme postáť a vymiešame hladkú polevu.
- Vychladnutý korpus potrieme slivkovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom.