Jablkový koláč

Jablkovo-krémový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Na malý chutný koláč stačí jedno jablko a upečie ho aj začiatočník.

Suroviny

Postup

  1. V miske metličkou vymiešame vajce s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej. Potom cez sitko múku s práškom do pečiva i štipku soli – to už premiešame lyžicou a následne rukami spracujeme jemné cesto, ktoré hneď roztlačíme na okrúhly plech o priemere 21-22 cm. Odložíme do chladu. Uvaríme si z uvedených surovín krém - vajce vymiešame s cukrom, škrobom, trochou mlieka a uvaríme v ostatnom mlieku. Hneď potom si na plátky narežeme očistené jablko bez šupky. Polejeme ho šťavou z polovičky citróna. Vyberieme cesto z chladničky a nalejeme naň uvarený krém. Na krém poukladáme narezané jablká a posypeme ich troškou cukru alebo škoricového cukru (podľa vlastnej chuti). Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch približne 25 minút (každý podľa svojej rúry). Upečený - iba jablká – som potrela džemom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!