Jablkovo-karamelový zákusok fotorecept

Foto: Olinecka
Jednoduchá príprava, šťavnatý výsledok. Skúsiť upiecť sa oplatí.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Jablková plnka: | |
5-6 ks väčšie |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
200-250 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po jednom pridáme žĺtky. Múku, Gustin a prášok do pečiva zmiešame a vmiešame po malých častiach do vaječnej zmesi.
-
3
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech 30x40 cm vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 - 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
4
Suroviny na plnku a krém.
-
5
Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme nakrájané jablká, celú škoricu, podlejeme 200 ml vody a dusíme 5-6 minút. V 100 ml vody rozmiešame puding v prášku a vlejeme k jablkam, zľahka premiešame a necháme vychladnúť.
-
6
Z korpusu odstránime papier, upravíme boky korpusu. Preložíme opäť na plech a rozotrieme jablkovú plnku, z ktorej nezabudneme vybrať celú škoricu.
-
7
Krém: Smotanu vyšľaháme do penista, postupne pridávame tvaroh. Primiešame mascarpone.
-
8
Krém nanesieme na jablkovú plnku a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť.
Veď je to len preto že mám rada svojich blízkych, podeliť sa s dobrým receptom, robí radosť. Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.