Jablkovo-čokoládový tortokoláč

ivka152 - bez fotkyivka152, 29. októbra 2014
Jablkovo-čokoládový tortokoláč
Foto: ivka152

Tento recept mám z časopisu,kde bol pod názvom Strapatý jablčník.Keďže nás je doma 2 a pol,upravila som si ho podľa seba,niečo ubrala a niečo Zobraziť celý popisTento recept mám z časopisu,kde bol pod názvom Strapatý jablčník.Keďže nás je doma 2 a pol,upravila som si ho podľa seba,niečo ubrala a niečo pridala.Preto som mu dala aj taký názov,lebo pôvodný recept bol určený na veľký plech,ale ja som ho spravila ako tortu.Je veeľmi dobrý a veľmi čokoládový ♡

8
porcií
35 minút
príprava
40+5(poleva) minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
3 PL
3 PL
1 ks
1/2 bal.
3 PL horúca
2 PL
podľa chuti
5 ks väčšie
Poleva:
100 ml
200 g
60 g
125 g (alebo palmarín)




Postup

  1. 1

    Na začiatok by sme si mali pripraviť jablká,ktoré očistíme a nastrúhame nahrubo.Necháme chvíľu postáť a potom z nich rukamy vytlačíme šťavu.Podľa chuti pridáme škoricový cukor.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny,postupne pridáme vanilkový cukor,džem,múku zmiešanú s PDP a vodu.Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a vrch posypeme jablkami(nešetrite,pečením sa scvrknú).Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C/cca 40minút.

  3. 3

    Keď sa nám zdá,že koláčik už o chvíľu bude,pripravíme si polevu.Do hrnca nalejeme mlieko,pridáme cukor,kakao a za stáleho miešania privedieme do varu a vypneme.Do horúcej polevy pridáme maslo a miešame kým sa nerozpustí.Upečený ešte horúci koláč polejeme,počkáme kým trocha vychladne a dáme do chladničky najlepšie na celú noc(my sme nevydržali :-D ).

  4. 4

    Koláč je čokoládový a šťavnatý,keďže nasiakne polevou.Suroviny na cesto sú uvedené na tortovú formu,ale ak chcete na plech suroviny zdvojnásobte,polevu nemusíte,tej je podľa mňa dosť :-)

Diskusia k receptu

afataga
to vyzera byt naramne dobre, len neviem, co by si robila, keby vas bolo doma dva a stvrt :-)
1x radost
cesminaz
Moze byt dobry,ale skoda ze sa neda na tej fotke vidiet ten kolacik v reze.Chcela by som vidiet jeho cesto :-)
ivka152
@cesminaz cesto sa mi trocha podobá ako na kokosové ježe,je také pevnejšie keďže sa vajcia nerozdeľujú,ale ta poleva doňho vsiakne takže nieje suché :-)
ivka152
@afataga tou polovicou som myslela moju 2 ročnu malú :-) bola prvá čo chutnala...a chutilo :-)
afataga
tak to vas je naozaj este len dva a stvrt :-), jaj a zabudla som dodat, ze by som do tej polevy dala o polovicu menej cukru
anic
dortík se mi moc líbí,jaká jablka doporučujete..sladší,či kyselejší?
ivka152
@anic ja som mala kyslejšie,ak sú sladšie dajte menej cukru do polevy alebo namiesto škoricového cukru dajte do jablk iba škoricu :-)
kukulienka71
už dávno nebol u nás takýto koláč a pritom je veľmi chutná tá kombinácia jabĺk s čokoládovou polevou.
morenajea
Cesto bolo veľmi nízke, polevy som robila o tretinu menej ale aj tak jej bolo strašne moc. Nechcela vôbec tuhnúť, aj na druhý deň vytekala. Inak to nebolo zlé, ale keďže cesta bolo minimum, chutilo to ako jablká zaliate kakaom.
sil35
Mne cesto velmi pekne nabehlo a polevu som robila podla navodu. Nestuhla uplne, no ani nevytekala. Zobrala som do prace a zozala velku pochvalu. Tymto sa chcem velmi podakovat autorke. Tento kolacik som urcite nerobila posledny krat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia