Jablkovo-čokoládový tortokoláč

Autor receptu: ivka152

Tento recept mám z časopisu,kde bol pod názvom Strapatý jablčník.Keďže nás je doma 2 a pol,upravila som si ho podľa seba,niečo ubrala a niečo pridala.Preto som mu dala aj taký názov,lebo pôvodný recept bol určený na veľký plech,ale ja som ho spravila ako tortu.Je veeľmi dobrý a veľmi čokoládový ♡

8
porcií
35 minút
príprava
40+5(poleva) minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatok by sme si mali pripraviť jablká,ktoré očistíme a nastrúhame nahrubo.Necháme chvíľu postáť a potom z nich rukamy vytlačíme šťavu.Podľa chuti pridáme škoricový cukor.
  2. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny,postupne pridáme vanilkový cukor,džem,múku zmiešanú s PDP a vodu.Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a vrch posypeme jablkami(nešetrite,pečením sa scvrknú).Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C/cca 40minút.
  3. Keď sa nám zdá,že koláčik už o chvíľu bude,pripravíme si polevu.Do hrnca nalejeme mlieko,pridáme cukor,kakao a za stáleho miešania privedieme do varu a vypneme.Do horúcej polevy pridáme maslo a miešame kým sa nerozpustí.Upečený ešte horúci koláč polejeme,počkáme kým trocha vychladne a dáme do chladničky najlepšie na celú noc(my sme nevydržali :-D ).
  4. Koláč je čokoládový a šťavnatý,keďže nasiakne polevou.Suroviny na cesto sú uvedené na tortovú formu,ale ak chcete na plech suroviny zdvojnásobte,polevu nemusíte,tej je podľa mňa dosť :-)