Jablkové tacos (fotorecept)

Autor receptu: kaschmere

Veľmi jednoduchý a rýchly dezert pre tých čo neradi pečú alebo vyrábajú cesto.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z tortíl si pomocou pohára vykrojíme krúžky.
  2. Do menšieho hrnca si dáme roztopiť maslo, pridáme jablká, 2 PL hnedého cukru a 1 KL škorice. Prilejeme trochu vody a povaríme asi 4 minúty. Pridáme lyžicku kukuričného škrobu rozrobeného v troške vody a varíme pri stálom miešaní až kým nám šťava nezhustne.
  3. V miske si zmiešame cukor s mletou škoricou (ja som primiešala aj trochu práškového aby sa ho viac nalepilo na tacos).
  4. Každý tortilový krúžok prehneme na pol. Na panvici si rozohrejeme olej a vyprážame najprv hranu kde je krúžok prehnutý.
  5. Opražíme z jednej strany (5 sekúnd)...
  6. ...a z druhej strany (5 sekúnd).
  7. Keď máme obidve strany opražené, vyberieme tacos do misky s cukrom a škoricou a obalíme v zmesy z každej strany.
  8. Je dôležité aby nám pri chladnutí zostali prehnuté a tak si udržali tvar.
  9. Hotové tacos môžeme naplniť jablkovou zmesou a ozdobiť šľahačkou a karamelovou polevou podľa chuti.