Jablkové tacos (fotorecept)
Autor receptu: kaschmere
Veľmi jednoduchý a rýchly dezert pre tých čo neradi pečú alebo vyrábajú cesto.
3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Z tortíl si pomocou pohára vykrojíme krúžky.
- Do menšieho hrnca si dáme roztopiť maslo, pridáme jablká, 2 PL hnedého cukru a 1 KL škorice. Prilejeme trochu vody a povaríme asi 4 minúty. Pridáme lyžicku kukuričného škrobu rozrobeného v troške vody a varíme pri stálom miešaní až kým nám šťava nezhustne.
- V miske si zmiešame cukor s mletou škoricou (ja som primiešala aj trochu práškového aby sa ho viac nalepilo na tacos).
- Každý tortilový krúžok prehneme na pol. Na panvici si rozohrejeme olej a vyprážame najprv hranu kde je krúžok prehnutý.
- Opražíme z jednej strany (5 sekúnd)...
- ...a z druhej strany (5 sekúnd).
- Keď máme obidve strany opražené, vyberieme tacos do misky s cukrom a škoricou a obalíme v zmesy z každej strany.
- Je dôležité aby nám pri chladnutí zostali prehnuté a tak si udržali tvar.
- Hotové tacos môžeme naplniť jablkovou zmesou a ozdobiť šľahačkou a karamelovou polevou podľa chuti.