Nedá sa povedať, že by som milovala jablčkové koláčiky,ale občas si doprajem aj z nich dobrotku:)
Suroviny
| 6 ks |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ČL |
|
| 1200 g |
|
| krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| 40 ml |
|
| 250 g |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Uvaríme si puding z mlieka,cukru,a pudingov. Dáme vychladnúť a zmiešame so zmäknutým maslom a dochutíme rumom.
- 2
Jablká ošúpeme,zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocôčky. Z bielkov,soli a cukrov vyšľaháme tuhý sneh. Všľaháme žĺtky.Vmiešame múku so škrobom a prdopom. potom opatrne vmiešame do toho jablká.
- 3
Cesto natrieme na plech a dáme upiecť na 180 st. na asi 30min(ja som mala aj viac). Korpus necháme vychladnúť a potom natrieme krémom. Necháme stuhnúť. Čokoládu si rozpustíme v smotane, necháme trocha vychladiť ,vylejeme na plnku a urovnáme. A dáme zaschnúť,pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu